Forskøn det gamle trægulv med en gulvslibning

25 marts 2021 Astrid Pedersen

Et trægulv som ikke er blevet passet og plejet omhyggeligt efter alle gældende forskrifter, kommer hurtigt til at fremstå slidt og trist. Især hvis der er tale om et olieret eller et sæbe behandlet trægulv.

Disse to behandlings former har inden for de seneste årtier vundet stor popularitet blandt danske bolig ejere. Dette skyldes den utroligt flotte effekt af disse behandlinger.

Når du lakerer et trægulv kapsler du gulvet inde under et lag hård lak eller fernis. Ved oliering eller sæbe behandling får træværket lov til at stå frem i al sin pragt.

Et trægulv som er behandlet med olie eller sæbe er en fryd at beskue og en fornøjelse at betræde. I hvert fald al den stund trægulvet er velholdt og velplejet. I modsat fald vil disse typer trægulve hurtigt gå hen og blive utroligt grimme at se på, og ubehagelige at gå på.

Dette skyldes at den hinde, som er det eneste der beskytter et olieret eller sæbe behandlet trægulv mod slitage, forsvinder hvis den ikke vedligeholdes gennem grundig og hyppig vask med særlig sæbe. Når denne hinde først er væk kan den ikke gendannes. Og så er det at slitagen sætter ind.

Et slidt trægulv er et uskønt trægulv

Typisk vil slitagen i et trægulv tage form af grimme misfarvede plamager fra spildte væsker, solfalming og nedtrådt støv. Gulvet vil samtidig føles tørt i overfladen, og der vil hurtigere opstå overfladiske ridser og skrammer samt irriterende splinter.

Til alt held stikker disse skønhedspletter sjældent mere end en millimeter ned i træværkets overflade. Og det svarer meget godt til hvad du vil kunne fjerne med en effektiv gulvslibning.

Lad en dygtig faglært gulvmand gøre dit trægulv flot igen

Derfor kan du med stor fordel alliere dig med en professionel gulvsliber som kan forestå en gulvslibning. Læs mere på Gulvkanonen.dk.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2