Sådan vedligeholder du dit trægulv med slibning

09 april 2021 Mathias Nielsen

Er du i gang med at renovere dit hus eller din lejlighed, og er der trægulve? Så skal de helt sikkert have en gulvslibning. Træ er nemlig et solidt og robust materiale, men det kræver en nedslibning en gang imellem.

Nogle gange skal gulvet slibes – men ikke for ofte!

En væsentlig del af vedligeholdelsen af et trægulv er at få det slebet. Med tiden vil gulvet nemlig få ridser, hakker og andre skader, og de kan kun blive fjernet ved at gulvet bliver slebet. På den måde bliver overfladen nemlig jævnet, og det nye træ som kommer til syne vil være fint og rent og glat. Faktisk vil det se splinternyt ud.

Dermed kan et trægulv faktisk holde i mange årtier, hvis bare man passer godt på det og det ellers bliver slebet når det trænger til det.

Dog er det vigtigt, at du ikke sliber gulvet for ofte. Gør det kun når det er nødvendigt. Grunden til dette er, at når du får gulvet slebet, så fjerner man en lille smule af gulvets overflade. Det betyder for det første at du kun kan gøre det med massive trægulve, og for det andet, så kan du kun gøre det hvis gulvet er tykt nok. Er der tale om et gammelt gulv, som allerede har været slebet mange gange, så kan det være tilfældet at det allerede er så tyndslebet, at det ikke kan tåle endnu en slibning.

Få hjælp fra professionelle gulvfolk til at slibe dit trægulv

Selvom det måske kan virke simpelt, så er det ikke nogen helt nem opgave at slibe et trægulv. Det er med andre ord ikke noget du bør gå i gang med selv, men du bør i stedet hyre nogle gulvfolk som for eksempel dem fra gulvkanonen.dk. Så kommer de med det rigtige udstyr, så du ikke behøver at bekymre dig om projektet.

Flere Nyheder

05 januar 2024

Bøger om 2